Wine Folly idén is kiadta az egész világot átívelő vásárlási kalauzát

A gyönyörű kiadványairól és infografikáiról is ismert Wine Folly idén is kiadta az egész világot átívelő vásárlási kalauzát. A borválogatás nem csak a világ összes jelentős bortermelő vidékét öleli fel, de a testes vörösboroktól az aromás fehérborokig áttekinti, mit érdemes kóstolni 2017-ben, vagyis mi a must have idén.

A válogatást nem csak szakértőknek szánják, kezdő kóstolóknak is érdemes végigböngészni a listát. Mi magyarok az AROMÁS FEHÉRBOROK kategóriában mutattuk meg magunkat, 3 fehérbor is bekerült, köztük a Keszthely melletti Bezerics Borászat Cserszegi fűszerese. Emellett beválogatták a Királyudvar Tokaji Furmintját és egy Szepsy Furmint is helyet kapott a válogatásban.

Az aromás fehérborokra a virágos jegyek és édes, csonthéjas gyümölcsös jegyek megjelenése jellemző, sárgabarack, őszibarack, máz, rózsa - írja a Wine Folly. A szócikkben megemlítik a Furmintot, mint hagyományos tokaji fajtát, melyből száraz bort készítenek, a rizlinghez hasonlítják savasságban, nagyobb struktúrával és testtel. Felfedezték maguknak az "úgynevezett Cserszegi Fűszerest", a Wine Folly még kiejtési kalauzt is adott hozzá (szék-seggi fooh-sar-ESH). "llatában rózsa, fekete bodza, menta" - írják a Bezerics Borászat boráról. 

 

A Bezerics Cserszegi fűszeres irányított erjesztéssel készített, reduktív tétel, világos szalmasárga színű, fűszeres, bodzás, rózsás illattal. Lendületes, parfümös, ugyanakkor rendkívül testes bor. (borleírás csatolva)