ÉRT2015 Konferencia program
Helyszín: | |
Új Tanyacsárda 6050 Lajosmizse Bene 625. (Felsőlajos) (GPS koordináták: N 47° 3’ 11” E 19° 30’ 21”) |
|
Időpont: | |
2015. november 26. | |
A konferencia célja a párbeszéd megteremtése a témában érintett hatóságok, szakmai szervezetek, piaci szereplők között a gasztroturizmus és a közvetlen értékesítés fejlesztéséért, valamint információkat biztosítani a résztvevőknek a hatályos jogszabályi környezetről és elérhető pályázati forráslehetőségekről. | |
A rendezvény fővédnöke | |
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter | |
A konferencia programja: | |
9.30 | Vendégek fogadása |
9.45 | Köszöntő Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár |
10.00 | Megnyitó |
Lipcsey György Imre – Magyar Turizmus Zrt. – agrármarketing vezérigazgató-helyettes | |
Sztanev Bertalan, Nagy Gyula István – KOCCINTAS.HU | |
Előadások | |
10.30 | Földművelésügyi Minisztérium – Az eredetvédelem és a HIR védjegy szerepe a közvetlen értékesítésben. |
Előadó: Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Főosztályának főosztályvezetője, és Dr. Pallóné dr. Kisérdi Imola, a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Főosztályának osztályvezetője |
|
10.50 | Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – A kistermelői élelmiszer értékesítés szabályai, a helyi termelői piacok működésének feltételei. |
Előadó: Dr. Pleva György a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatója | |
11.10 | Kávészünet |
11.30 | Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – A Kamara szerepe a közvetlen értékesítés bővítésében, valamint a közvetlen értékesítést elősegítő, a gasztroturizmust fellendítő vidékfejlesztési forráslehetőségek bemutatása. |
Előadó: ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke | |
12.10 | Hegyközségek Nemzeti Tanácsa – A belföldi értékesítés lehetőségeinek bővítése |
Előadó: Szmilkó Gabriella a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmai referense | |
12.30 | Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság – A közvetlen értékesítést, a gasztroturizmust támogató marketingtevékenységek bemutatása |
12.50 | KOCCINTAS.HU projektbemutató |
13.10 | Ebédszünet |
14.00 | Módszertani előadások – A közvetlen értékesítést folytató mintaprojekt: bemutatkozik a Hajósi Pincefalu |
14.30 | Kerekasztal (moderált) |
A kerekasztal résztvevői az előadók mellett: Kujáni Katalin Olga – a Földművelésügyi Minisztérium REL referense, Nagy Lászlóné – Kamra-túra Egyesület, Szabadkai Andrea - KISLÉPTÉK Egyesület, valamint az azenpiacom.hu csapata | |
15.30 | Zárszó – KOCCINTAS.HU |
A konferencia ideje alatt lehetőség van a kiállított termékek és szolgáltatások megismerésére.
A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció és további információ: www.koccintas.hu
Csak regisztrált a vendégeket tudjuk fogadni.
A regisztráció határideje: 2015. november 20.
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.